ETOS

Een bewezen formule. Zelfstandige ondernemers maken gebruik van de kracht van een herkenbaar, actueel winkelconcept en een uitstekende ondersteuning.

DA Drogisterijen

De DA-formule is al 80 jaar dé franchiseformule voor de zelfstandige drogisterij-ondernemer. Met meer dan 300 winkels zitten onze DA-ondernemers door heel Nederland. In dorpskernen, wijkwinkelcentra en in combinatie met apotheken of supermarkten. Om optimaal in te spelen op de lokale marktsituaties kennen we binnen DA een aantal winkeltypes. Want een kleine dorpskern vraagt om een andere winkel dan in een groot winkelcentrum. Ons bestaansrecht is krachtig, lokaal ondernemerschap. Samen met een inspirerend assortiment, passend advies en goede service maakt dat DA. DA- ondernemers worden ondersteund door accountmanagers. Zij adviseren en begeleiden de ondernemer en het winkelteam. Er wordt geadviseerd over ontwikkeling van marge, omzet, voorraadbeheer en het onderhouden van schappenplannen. Ook geeft de accountmanager regelmatig trainingen op de winkelvloer. Dit alles om de ondernemer te ondersteunen in een optimale bedrijfsvoering.

De DA-formule wordt landelijk ondersteund door een wekelijkse actiefolder, die bij 1,9 miljoen huishoudens tweewekelijks op de mat valt. Daarnaast geven we enkele keren per jaar themamagazines uit. Op de winkelvloer worden de folders en magazines uitgebreid ondersteund door reclamematerialen, zoals posters, schapkaarten en A4 kaarten. Ook online is DA te vinden. Op de website da.nl vindt de consument allerlei informatie en tips, maar ook alle DA-vestigingen en de actuele folder. En de webshop is een verlengstuk van de fysieke winkel. Ook is DA te vinden op vele sociale mediakanalen.