Cosly.com

Winkeltijdenwet wordt aangepast

18 Juni 2021
Winkeltijdenwet wordt aangepast: Franchisegevers moeten individuele franchisenemers expliciet laten tekenen voor openingstijden.

Op 1 juni vond in de Tweede Kamer het debat plaats over de wijziging van de Winkeltijdenwet in verband met de bescherming van winkeliers tegen eenzijdige wijzigingen van openingstijden. Aanleiding was destijds ‘Paddenpoel’, waarbij de winkeliersvereniging – met meerderheid van stemmen – stemden voor opening van winkels op zondag. Enkele winkeliers die weigerden open te gaan (op economische en niet religieuze gronden) kregen enorme boetes. Dat kan nu niet meer. Volgens de aangepaste wet moet een winkelier nu expliciet tekenen voor de aanpassing van zijn openingstijden en kan een winkeliersvereniging en ook niet een franchiseraad daar niet over gaan.

Belangrijk is dat huurders en franchisenemers expliciet tekenen voor hun openingstijden, ook als dat in het (nabije) verleden niet is gebeurd. De Franchiseraad kan hierover geen bindende besluiten meer nemen namens het geheel. 

https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen/detail?id=2020Z13755&dossier=35522

« Terug naar het overzicht

Overig Nieuws

Cosly.com