Cosly.com

Nieuwe franchisecontracten & de Wet franchise

02 Oktober 2020


Wist je dat nieuwe franchiseovereenkomsten, die op 1-1ยด21 ingaan, volledig aan de nieuwe Wet franchise moeten voldoen?

Formeel heeft te gelden dat indien de franchiseovereenkomst ingaat op 1-1-2021, de wet op dat moment van toepassing is en er dus een stand-still in acht dient te worden genomen. Let op, omdat dit een unieke situatie is, zijn er manieren denkbaar om zo goed mogelijk de bedoeling van de wet te volgen. Je zou bijvoorbeeld de stand-still kunnen laten ingaan op 1 december 2020, om zo die 4 weken toch te respecteren. Puur formeel gesproken loop je echter een risico, omdat dat dus eigenlijk niet klopt. Een extra mogelijkheid zou nog kunnen zijn dat de franchisenemer gedurende de eerste 4 weken van 2021 eenzijdig het recht krijgt om alsnog af te zien van de franchiseovereenkomst. 

Kijkend naar de stand-still periode kan een franchisenemer in de toekomst (max 3 jaar na 1-1-2021) alsnog een beroep doen op vernietiging. Hoe dit juridisch in elkaar zit, dat vinden de leden van de NFV terug in de kennisbank. Nog geen lid? Meld je aan en krijg ook toegang tot alle informatie omtrent de nieuwe Wet franchise. 

NFV ondersteunt haar leden, in samenwerking met geassocieerde leden, met alle mogelijke kennis en inzichten om contracten in lijn met de nieuwe Wet franchise te brengen. Samen staan we sterker! 

Wij streven naar een zo juist mogelijk weergave van (een gedeelte van) de Wet franchise. Mocht ondanks deze inspanningen de informatie van of de inhoud op deze website onvolledig en of onjuist zijn, dan kunnen wij daarvoor geen aansprakelijkheid aanvaarden.

« Terug naar het overzicht

Overig Nieuws

Cosly.com