Cosly.com

Column: samen sterker door franchise

02 September 2018

Dagelijks staan de kranten vol met positieve berichten over de economische groei. Sommige sectoren groeien in rap tempo. Consumenten hebben meer te besteden en dat is te merken ook.

Positief voor het vertrouwen in het ondernemerschap en dat biedt tegelijkertijd kansen om voor jezelf te beginnen als zzp’er of als franchisenemer. 

Franchise is een mooie vorm van samenwerken. Het biedt kansen als je voor jezelf wilt beginnen.

Je begint niet bij nul en hoeft ook niet het ‘wiel’ uit te vinden voor je onderneming. Je exploiteert tegen betaling een zaak met een bestaande handelsnaam, waarbij je je houdt aan de uniforme uitstraling om de betreffende producten en/of diensten aan te bieden. Kortom, je runt zelfstandig een bedrijf en toch profiteer je van de voordelen van een grote organisatie.

Samen maak je een succes van de formule. En zo’n relatie betekent geven en nemen. Wil je starten als franchisenemer? Verdiep je in de formule en de ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Onderzoek of er markt- c.q. vestigingsplaatsonderzoeken zijn gedaan, achterhaal op welke gebieden je ondersteuning krijgt van de franchisegever etcetera. Neem de tijd hiervoor en overweeg om een franchiseadviseur in de arm te nemen, zodat je een weloverwogen beslissing neemt en straks goed beslagen ten ijs komt.

Als het economisch gezien voor de wind gaat, dan is het aannemelijk dat formules investeren en wellicht meer dan de jaren ervoor. Zo is er ook weer geld voor andere zaken, zoals een lidmaatschap bij een vereniging. De Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) als belangenvereniging voor franchisegevers in Nederland, speelt een belangrijke rol in franchisegevend Nederland. De NFV is een platform waar onder andere politieke belangen worden behartigd, kennis wordt gedeeld en opgetreden wordt als gesprekspartner voor onder meer de media. Met zo’n 800 formules wordt er een omzet van ruim 32 miljard gerealiseerd. Serieuze cijfers, waaruit blijkt dat het franchiseconcept een succesvolle vorm van samenwerken is.

Verenig met elkaar, want samen kom je er sterker uit!

Crijn Janssen, bestuurslid NFV

« Terug naar het overzicht

Cosly.com