Cosly.com

Franchising in Nederland in de lift

24 Mei 2017

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%).

De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met minder formules en vestigingen. De daling van het aantal vestigingen is ook terug te zien in de sector Detailhandel Non-Food.

Daarentegen is het aantal vestigingen in de overige sectoren gestegen evenals het aantal formules en medewerkers. Gezamenlijk realiseren zij een omzet van maar liefst 9,3 miljard euro. Horeca doet het ook dit jaar niet slecht. Laat naast een forse stijging in het aantal medewerkers ook een lichte stijging in de omzet zien.

Dat de economie weer aantrekt bewijst deze statistiek. Het consumentenvertrouwen en het vertrouwen in het ondernemerschap zijn de grondslag voor dit succes en bewijst het succes van franchising in Nederland. 

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

De NFV Franchise statistiek is dit jaar gepresenteerd tijdens de Algemene Ledenvergadering op 23 mei jl. en het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de NFV.

« Terug naar het overzicht

Cosly.com