JAN
JAN
Er wordt gestemd over (het volledige) wetsvoorstel, amendementen en moties. Het debat is 16 juni vanaf 15.00 uur live te volgen.
Bij een meerderheid van stemmen wordt de wet voldoende gesteund en wordt deze aangenomen door de Tweede Kamer en doorgestuurd naar de Eerste Kamer. Een volgende fase breekt aan en het wetsvoorstel franchise doorloopt opnieuw een aantal stappen.
Het wetsvoorstel franchise is dinsdag 9 juni jl. tijdens een plenair debat besproken in de Tweede Kamer. De staatssecretaris heeft tijdens dit debat vragen van Kamerleden beantwoord en de ingediende amendementen en een motie behandeld. Lees alles terug op de informatiepagina met o.a. het verslag van het debat en de besproken onderwerpen.
De NFV staat positief tegenover wetgeving, die afspraken tussen franchisegevers en franchisenemers verduidelijkt. Vooral als het gaat om de precontractuele fase.
De Wet franchise grijpt wel fiks in de relatie tussen franchisegever en franchisenemer en is geen ‘one size fits all’. Binnen franchise hebben we te maken met veel verschillende sectoren, grootte van formules, internationaal/nationaal en soft en hard. Dat betekent ook dat de wet van de ene franchiseformule meer vraagt dan van de andere. Wat als een paal boven water staat is dat, zoals nu gesteld, binnen twee jaar alle franchisecontracten ‘wetgevingsproof’ moeten zijn. Iedere franchiseformule groot of klein moet contracten openbreken om straks te kunnen voldoen aan de nieuwe Wet franchise.
NFV steunt haar leden hier volop in, zodat deze franchiseformules binnen de overgangstermijn (termijn dat de Wet franchise officieel in werking treedt) hun zeilen hebben bijgezet!
Meer informatie? Neem contact met ons op.
Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.
Hieronder kun je kiezen welke cookies je wel of niet wilt toestaan op deze site. Klik op "Opslaan" om je instellingen op te slaan.
Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.