NOV
NOV
Deze weken zijn er diverse NFV bijeenkomsten geweest waar veel formules bij aanwezig waren. Interessante bijeenkomsten voor de inhoud en de onderlinge contacten. En bijeenkomsten waar diverse aspecten van franchise aan de orde kwamen. Zoals 1 november jl. het conditiestelsel en de integrale ketenmarge. Het bracht een vijftigtal managers en financieel specialisten naar Utrecht. Niet bij Formule Bagels & Beans zoals eerst het geval was, maar door de hoge opkomst zijn we uitgeweken naar het nabijgelegen Vineyard waar Hans Beeftink en Martin Lokhorst van B&L Economen de aanwezigen meenamen in verdienmodellen en mogelijke verdeelsleutels van kosten en opbrengsten.
Eerder in de maand was de bijeenkomst over het selecteren van franchisenemers. Hoe selecteer je de goede kandidaten voor je formule die de capaciteit in zich hebben een succesvolle vestiging op te zetten? Bureau Scout neemt daarvoor ondernemend gedrag als indicatie. Een gedrag dat getoetst kan worden met een ‘franchisescan’, een test op ondernemersvaardigheden speciaal opgezet voor franchisenemers.
En we waren verheugd met de bijeenkomst voor ‘Jonge Formules’. Hierbij waren met name echt jonge formules aanwezig met een enkele franchisenemer. (Nog) geen leden van NFV maar met de mooie ontvangst bij Fortune Coffee en de enthousiaste inleidingen van Ton van der Tang en Hein van Baalen kregen ze goed zicht op diverse aspecten van het ondernemen in franchiseverband en hetgeen een lidmaatschap van de vereniging voor ze kan betekenen. We hopen van harte de formules te kunnen interesseren voor het lidmaatschap en hebben ze uitgenodigd voor verdere kennismaking.
En omdat ondernemen en netwerken ook gewoon leuk is, zijn we ook een sportief evenement gestart. Met 44 deelnemers is op 31 oktober gestreden om de NFV Franchise Golf Cup op het Rijk van Nunspeet. Een gezellige en sportieve middag. Hans Tietema van Kaldi koffie & thee is de winnaar van de Wisselcup en we zetten in op een volgend golfevent in 2017
Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.
Hieronder kun je kiezen welke cookies je wel of niet wilt toestaan op deze site. Klik op "Opslaan" om je instellingen op te slaan.
Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.