Parker Advocaten b.v.

Tessa de Mönnink en Annelies van Zoest van Parker Advocaten hebben beiden jarenlange ervaring op het gebied van franchising, zowel nationaal als internationaal.
Zij adviseren op alle onderwerpen die met franchise hebben te maken, zoals het opstellen of beëindigen van franchiseovereenkomsten en het opzetten van netwerken en alle hieraan gerelateerde contracten. Ook staan zij veelvuldig cliënten bij in het voeren van gerechtelijke procedures over franchiserelaties.

Zij werken beiden voor toonaangevende nationale en internationale cliënten maar ook voor startende franchiseorganisaties en (belangenverenigingen van) franchisenemers. Door meer dan 20 jaar kennis en ervaring op dit gebied delen zij niet alleen hun juridische kennis, maar ook praktische en commercieel relevante ervaringen als sparring partner, adviseur of procesadvocaat.
Voor internationale zaken of aspecten beschikken zij over een wereldwijd netwerk van franchise advocaten.

Adresgegevens:
Bedrijfsnaam: Parker Advocaten
Bezoekadres: Willemsparkweg 84, 1071 HL AMSTERDAM
Website: www.parkeradvocaten.nl
E-mail: monnink@parkeradvocaten.nl

Contactpersoon:
Naam: mevrouw Mr T. De Mönnink
Telefoonnummer: 020 820 33 50

Nysingh Advocaten en Notarissen NV

Nysingh Advocaten-Notarissen verleent rechtsbijstand en advies in drie vestigingen: Apeldoorn, Arnhem en Zwolle waarin ca. 108 advocaten en 19 notarissen werkzaam zijn.

Adresgegevens:
Bedrijfsnaam: Nysingh advocaten en notarissen NV
Postadres: Postbus 600 8000 AP ZWOLLE
Bezoekadres:
Website: www.nysingh.nl
E-mail: rob.klein@nysingh.nl

Contactpersoon:
Naam: de heer Rob Klein
Telefoonnummer: 088 – 752 00 00

BNL economen

Economische advisering voor franchise formules en retailers. 

Adresgegevens:
Bedrijfsnaam: BNL economen
Postadres:
Bezoekadres: Parkweg 10 8161 CE EPE
Website: www.bnl-economen.nl
E-mail:  lokhorst@bnl-economen.nl

Contactpersoon:
Naam: de heer Martin Lokhorst
Telefoonnummer: 0578 – 61 41 61

Wijn & Stael Advocaten

Vakkundig, scherpzinnig en persoonlijk betrokken: Wijn & Stael Advocaten is de juridische partner in al uw zaken. Centraal gelegen, toonaangevend, modern en maatschappelijk betrokken. Met ca. 40 advocaten adviseren wij cliënten op onder meer het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht, financiering en zekerheden, contractenrecht, vastgoed, huurrecht en cassatie. Daarnaast heeft Wijn & Stael Advocaten een grote faillissementspraktijk.

Wijn & Stael Advocaten biedt ondersteuning bij nagenoeg alle vraagstukken waarmee franchisegevers en franchisenemers zich geconfronteerd zien, zoals vragen met betrekking tot concurrentiebedingen, e-commerce, geschillen over tegenvallende omzetprognoses, grensoverschrijdende samenwerkingen en verandertrajecten.

Adresgegevens:
Bedrijfsnaam: Wijn & Stael Advocaten
Postadres: Postbus 354 3500 AJ UTRECHT
Bezoekadres: Maliesingel 20, 3581 BE  UTRECHT
Website: www.wijnenstael.nl
E-mail: info@wijnenstael.nl

Contactpersoon: MR. A.R. (Alexander) Logtenberg 
Telefoonnummer: 030 232 08 00

Flynth

Flynth adviseurs en accountants stimuleert ondernemers en haar werknemers om het maximale uit zichzelf te halen. We voorzien onze klanten tijdig van relevante cijfers, geven advies en verlenen zekerheid op basis van de laatste inzichten vanuit de markt en wet- en regelgeving.

Met ruim 1500 medewerkers en zo’n 60 vestigingen zijn we Nederlands’ grootste adviseur en accountant voor het midden- en kleinbedrijf. Flynth is ontstaan vanuit een coöperatie en brengt dit gedachtegoed nog steeds in praktijk. We zijn er voor de ondernemer én de onderneming in alle levensfasen. Flynth. Pal naast u.

Flynth Franchise – Volop kansen en uitdagingen in franchise >>>>>video

Adresgegevens:
Bedrijfsnaam: Flynth
Postadres:
Bezoekadres:  Flynth Hoofdkantoor: Meander 261, 6825 MC ARNHEM
Website: www.flynth.nl/advies/bedrijfsvoering/franchise
E-mail: franchise@flynth.nl

Contactpersoon:
Naam: mevr. Tina Pronk
Telefoonnummer: 088 – 236 8000

La Gro Geelkerken Advocaten

La Gro Geelkerken Advocaten

Als u voor een juridische uitdaging staat, wilt u dat er snel en doeltreffend gehandeld wordt. Zulke advocaten vindt u bij La Gro Geelkerken: advocaten die zich niet laten regeren door de omstandigheden, maar door hun besluiten.
Met onze proactieve denk- en daadkracht ondersteunen wij u met effectieve oplossingen. Wij zijn gespecialiseerd in de rechtsgebieden die voor ondernemingen, instanties en overheden cruciaal zijn. Voor iedere vraag staat samen met uw vaste contactpersoon het juiste team van juridische specialisten klaar. Zo zorgen wij er samen voor dat u een voorsprong kunt nemen en behouden.

De franchisespecialisten van La Gro Geelkerken houden de ontwikkelingen in de wetgeving scherp in de gaten en daarbij denken wij graag mee om tot goede, op de praktijkgerichte en werkbare regels te komen. Daarnaast adviseren wij u graag over uw franchiseovereenkomst en andere aangelegenheden waar franchisegevers en franchisenemers tegenaan lopen.

Adresgegevens:
Bedrijfsnaam: La Gro Geelkerken Advocaten
Postadres: Postbus 16131, 2500 BC  DEN HAAG
Bezoekadres:  WTC The Hague (Toren C, verdieping 9), Prinses Beatrixlaan 582, 2595 BM  DEN HAAG

Website: www.lagrogeelkerken.nl
E-mail: p.vandeurzen@lgga.nl

Contactpersoon:
Naam: de heer mr. Pieter van Deurzen
Telefoonnummer: 070 – 79 00 130

Daniels Huisman advocaten

Daniels Huisman Advocaten is een advocatenkantoor met een persoonlijke en assertieve benadering.
“Persoonlijk” omdat we aandacht hebben voor de mensen achter het bedrijf. “Assertief” omdat we gedreven zijn en alles op alles zetten om dat gewenste resultaat te behalen. Op weg daarnaartoe opereren wij als raadgever, bondgenoot en vertrouwenspersoon. Wij werken met ruim 30 advocaten vanuit onze drie vestigingen in Almelo, Deventer en Enschede.

Daniels Huisman Advocaten beschikt over een multidisciplinair team dat ingezet wordt bij diverse vraagstukken op franchisegebied. U vindt bij ons altijd een advocaat of mediator die gespecialiseerd is op het relevante rechtsgebied. Of het nu gaat om het beoordelen van overeenkomsten van koop- of huur, het onderhandelen bij de start van uw franchiseformule, het procederen of adviseren van geschillen, een overdracht van onderneming of een arbeidsrechtelijke vraag. Ons team staat voor u klaar.

Wij kennen de haken en ogen. De mogelijkheden en de kansen. Maar vooral de juiste weg naar het beste resultaat. Wij helpen u juridische problemen op te lossen en vervelende situaties te voorkomen. Verwacht een concrete visie, nuchterheid en een niet te beteugelen drang naar het vinden van oplossingen zodat u verder kunt met waar u goed in bent: ondernemen.

Specialisaties:
arbeidsrecht
bouwrecht
contractenrecht
erfrecht
franchiserecht
huurrecht
ie-recht, ict-recht & privacy-recht
incasso’s
insolventierecht
mededingingsrecht
mediation
ondernemingsrecht
pensioenrecht
personen- en familierecht

Adresgegevens:
Bedrijfsnaam: Daniels Huisman advocaten
Postadres: Postbus 111 7500 AC ENSCHEDE
Bezoekadres:
Website: www.danielshuisman.nl
E-mail: bezoen@danielshuisman.nl

Contactpersoon:
Naam: de heer Laurens Bezoen
Telefoonnummer: 053 – 760 0860

Köster Advocaten NV

Bij Köster Advocaten werken specialisten in een groot aantal rechtsgebieden. Wij hebben veel expertise op een aantal relevante disciplines: ondernemingsrecht en vennootschapsrecht, arbeidsrecht, aansprakelijkheidsrecht, faillissementsrecht, intellectueel eigendomsrecht, mededingsrecht, vastgoedrecht, alsmede familierecht en erfrecht.

Toegewijd aan franchise

Franchise is een bijzondere samenwerkingsvorm die steeds meer in opmars is. Binnen het franchiserecht komen verschillende rechtsgebieden samen, waaronder het contractenrecht, het ondernemingsrecht, het huurrecht, het arbeidsrecht en het intellectueel eigendomsrecht. De belangen van de franchisegever en franchisenemer gaan niet altijd hand in hand. Het vormgeven van een franchiserelatie verdient daarom een bijzondere aanpak, evenals de beslechting van een dreigend of bestaand geschil.

Adresgegevens:
Bedrijfsnaam: Köster Advocaten NV
Postadres: Postbus 5287 2000 CG HAARLEM
Bezoekadres: Dreef 22 2012 HS HAARLEM
Website: www.kadv.nl
E-mail: relouw@kadv.nl

Contactpersoon:
Naam: mevrouw Mr. Linda Relouw
Telefoonnummer: 023 – 512 50 25

Kennedy Van der Laan

Juridische advisering en begeleiding van franchiseorganisaties en franchisenemers. Daarnaast specialisaties in Europees en mededingingsrecht. Advisering en begeleiding omvat keuze eb opzet van distributiekanalen, handhaving intellectuele eigendomsrechten en procedures op allerlei gebied.

Adresgegevens:
Bedrijfsnaam: Kennedy Van der Laan
Postadres: Postbus 58188 1040 HD AMSTERDAM
Bezoekadres:  Molenwerf 16  1014 BG  AMSTERDAM
Website: www.kvdl.com
E-mail: Martine.de.Koning@kvdl.com

Contactpersoon:
Naam: mevrouw Mr M. De Koning
Telefoonnummer: 020 550 66 66

Franchisefactory BV

Franchisefactory is een adviesbureau op het gebied van franchising. Wij helpen onze opdrachtgevers met het ontwikkelen, opzetten, uitbouwen en verbeteren van hun franchiseformule en franchiseorganisatie. Met behulp van een gedegen wetenschappelijke achtergrond, een ruime praktische ervaring bij toonaangevende franchiseformules en creativiteit bieden wij onze opdrachtgevers een persoonlijke en op maat gesneden dienstverlening.

Adresgegevens:
Bedrijfsnaam: Franchisefactory BV
Postadres:
Bezoekadres: Prinses Margrietplantsoen 33 2595 AM DEN HAAG
Website: www.franchisefactory.nl
E-mail: info@franchisefactory.nl

Contactpersoon:
Naam: de heer drs. M. van Willigen
Telefoonnummer: 070 – 345 34 30